Project omschrijving

Projectkoor het Brandpunt ***

Wie zijn we

De Stichting Projectkoor Brandpunt is in 2010 – na een eerste geslaagd concert- opgericht om de continuïteit voor projecten zeker te stellen.

Wanneer repeteren we

Een nieuw project wordt altijd ruim van te voren aangekondigd. De vaste structuur is dat enkele maanden voor aanvang van de repetitieperiode er een startavond is. Op deze avond maken de projectleden kennis met elkaar en met de dirigent. De bladmuziek en de oefenfiles worden uitgedeeld en er wordt alvast iets gezongen uit het concertprogramma.
Als de repetitieperiode aanbreekt zijn er eerst 2 notenrepetities gepland die niet verplicht zijn. Daarna repeteren we op 4 zaterdagen. Deze zijn wel verplicht. Een generale repetitie en 1 of 2 concert(en) maken het project volledig. De koorgroep komt twee weken later nog even terug om te proosten op het resultaat en gaat weer uit elkaar.
We repeteren op de zaterdagen van 10.00-16.00 uur in het Brandpunt op de Laan naar Emiclaer 101 in Amersfoort.

Waar kun je ons zien en horen

VIER DE VRIJHEID

Het Projectkoor Brandpunt bestaat 10 jaar en we vieren 75 Vrijheid. Daarom pakken we uit: 2 mooie projecten o.l.v. Marijke van Leerzem

Gerechtigheid

Het eerste project start begin maart 2020 met de repetities en heeft haar concert op 15 mei 2020. Opnieuw een Argentijns programma: De Misa Por la Paz en de Misa Criolla van Ariel Ramirez met als solist Alvaro Pinto Lyon. De Argentijnse band Los Criollos verzorgt de begeleiding.

Vrede

In het najaar gaat het Projectkoor Brandpunt werken aan The Armed man van Karl Jenkins. Begeleiding door Het Promenade Orkest met solist Fanny Alofs. De repetities starten half september en de concertdatum is 21 november 2020.

Ga voor meer informatie en het repetitieschema naar de website of bezoek onze Facebookpagina!

Bekijk hieronder een van de optredens van Projectkoor het Brandpunt!