Project Description

Kamerkoor Fibonacci Amersfoort ****

Wie zijn wij

Fibonacci is een kamerkoor met ongeveer 23 amateurzangers. De meeste leden hebben of hadden zangles. Iedereen is in staat om de muziek thuis voor te bereiden. De leden van Fibonacci zijn ambitieus.

Wat willen we

Kamerkoor Fibonacci wil hoogwaardige koormuziek uitvoeren met een kleine bezetting ervaren, geschoolde zangers. Uitgangspunt voor de instrumentale begeleiding van Kamerkoor Fibonacci is om per project een ensemble van professionele muzikanten samen te stellen. Waar mogelijk zoeken wij samenhang met ander kunstvormen zoals theater, opera, dans en schilderkunst. Fibonacci heeft ook a capella werken op het programma staan.

Wanneer repeteren we

We repeteren 1x per maand op zaterdag van 10.00-16.00 uur in het Brandpunt op de Laan naar Emiclaer 101 in Amersfoort. . Daarnaast hebben we jaarlijks een koor-werk-weekend op een dan vast te stellen locatie.

De komende concerten zijn gepland in 2019:

 • 9 februari 2019 ‘ Op reis met Fibonacci’ . Een interessant programma waarin thema’s centraal staan als: afscheid, verlangen, liefde, pelgrimage, eenzaamheid, avontuur, uitdaging en opwinding. We voeren werken uit van Ernst Toch, Cipriano de Rore, Walther von der Vogelweide, Daan Manneke, Ola Gjeilo, Mario Castelnuovo-Tedesco, Edward Elgar, George Dyson en als de trein arriveert die ons op weg brengt zingen we Chatanooga Choo Choo. In dit programma werken we samen met verteller Wil Spronck en regisseur Jan van der Smissen.
  De locatie is Johanneskerk Amersfoort. Aanvang 20.00 uur. Tickets € 16,50 te verkrijgen op de website en op de facebookpagina van Kamerkoor Fibonacci.
 • Kamerkoor Fibonacci verzorgt in 2019 het Herdenkingsconcert op 4 mei. M.m.v. Angela Stevenson, cello en Evelyn Heuvelmans, hobo. Muziek die de emotie rond 4 mei weergeeft van verdriet naar hoop van componisten zoals Knut Nystedt, Daan Manneke, Karl Jenkins, Morten Lauridsen, Ola Gjeilo en Peteris Vasks.
  Locatie: St.-Franciscus Xaveriuskerk, ‘t Zand 29. Tijd: 21.00 tot 22.00. Toegang: gratis
 • Op 15 febr 2020 geeft Fibonacci een concert met de titel ‘Northern Lights’
  Een programma met Scandinavische en Baltische muziek van o.a.
  Ērik Esenvalds, Arvo Pärt, Morten Lauridsen, Ola Gjeilo, Knut Nystedt, Peteris Vasks, e.a.
 • Fibonacci zoekt Projectleden. Zit er voor jou een mooi concert bij?
 • Northern Lights repetities starten 1x per maand op zaterdag vanaf 18 mei 2019
 • Gouwe Ouwe concert met hoogtepunten uit de concerten van de afgelopen 5 jaar repetities starten in maart 2020. Concert op 19 sept 2020
 • Via Crucis Liszt repetities starten 1x per maand op zaterdag vanaf mei 2020. Concert op 20 maart 2021

Bezoek ook de website of Facebookpagina van Fibonacci!