Marijke studeerde Schoolmuziek en Koordirectie (1993) en is als dirigent verbonden aan verschillende koren in Amersfoort, Leusden en Maarssenbroek. Je vindt ze allemaal op de KOREN pagina.

Ik heb een klein jaar (2017) de opleiding Vocal Leadership aan het Rotterdams conservatorium Codarts gevolgd. In deze opleiding leerde ik werken vanuit het principe van The Intelligent choir en the Organic Choir. Belangrijke methodieken die haar oorsprong vindt in Aarhus, Denemarken.

Ik leerde hier dat bewegen en muziek maken onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Ook voor het zingen is dit een aantrekkelijke manier om de koorleden uit te dagen tot complexe handelingen. Rechter- en linkerhersenhelft worden optimaal geactiveerd wat ook het overige leren ten goede komt. De resultaten met mijn koren zijn verbluffend; mensen gaan veel meer gevoel krijgen voor maat, ritme en voor timing. Ze raken in deze leuke oefeningen op elkaar gericht waardoor er met veel meer energie gezongen wordt en het plezier met elkaar groter is. Ik ben na korte tijd helemaal overtuigd geraakt van de zin van deze manier van werken.

Voordat ik Koorkunst Kaleidoscoop oprichtte was ik docent SPH bij Windesheim in Zwolle. In het kader van deze docentenfunctie deed ik de Master SEN. In deze Master heb ik me verdiept in hoe mensen graag leren en wanneer leren en motivatie op een positieve manier samen komen. Hier heb ik ook als dirigent natuurlijk ook veel aan en deze opleiding heeft verdieping in mijn dirigentschap aangebracht.

“Ik werk graag met mensen die met plezier willen zingen. Het gaat om plezier en niet om audities. Het gaat om vertrouwen in groei en ontwikkeling! Ik werk graag met jou als je af wilt van de onzekerheid over jouw zangkwaliteiten. Je kunt bij mij rekenen op muziekprojecten waar je blij van wordt, waar je zelfvertrouwen krijgt en waar je samen met anderen (verbindend) kunnen werken aan diverse mooie producties.

Ik werk vanuit een groeimindset. Je bent er misschien ‘not yet’ maar als je oefent dan kun je heel veel bereiken. Ik geloof erin dat het proces belonen, in plaats van de uitkomst, zorgt voor een grotere inzet en meer betrokkenheid. In een fixed mindset beginnen we er niet aan want we zijn niet muzikaal genoeg en dat staat vast. In een growth mindset ervaren we de kracht van ‘not yet’ en komen we in een leerproces waarin onze muzikaliteit kan groeien!

Door mijn laagdrempelige projecten geef ik heel veel mensen kansen voor mooie muzikale ervaringen. Ik garandeer jou een plezierige, uitdagende ervaring waar je met veel plezier en zelfvertrouwen op terug zult kijken!”

DE IDEALE KLANT

Kiest voor mijn manier van werken en heeft er een rotsvast vertrouwen in dat ze krijgt waar ze voor komt

Is serieus en bereidt zich goed voor op de projecten


Doet haar uiterste best om te zorgen voor een goed resultaat namlijk, een concert!

Weet dat ze een reëel bedrag betaalt voor de deelname


Is gevoelig voor een goede sfeer waarin er gewerkt kan worden en is hier zelf ook actief in


Is ook actief als er klusjes gedaan moeten worden


Communiceert gevoelens van onvrede op een respectvolle manier